שאלות ותשובות

כאבים לאחר סיום טיפול שורש הינם סימפטום ידוע, מוכר וטבעי.

ניתן לקחת משככי כאבים (כמו אקמול, נרוסין, אופטלגין) כדי להרגיע את המחושים. בנוסף אפשר לשטוף את הפה במי מלח (חצי כפית מלח בכוס מים) במשך 3או 4דקות כל שעה או שעתיים.

במקרה של התפתחות כאבים חזקים מאוד ו/או נפיחות, יתכן ויש צורך לקחת אנטיביוטיקה, ועל כן יש לפנות לרופא לצורך קבלת יעוץ ומרשם רפואי בהתאם לצורך. להקפיד שכל מנת האנטיביוטיקה תילקח לפי הוראות המרשם.

במידה וטיפול השורש הושלם, בוצעה סתימה קבועה בתוך תעלות השורש, אך השטח החיצוני של השן כוסה בסתימה זמנית, דרוש שיחזור קבוע (בד"כ מבנה וכתר), כדי להגן על השן משבר או עששת. לכן יש צורך להתקשר בהקדם לרופא השיניים הקבוע כדי לקבוע תור להשלמת הטיפול בשן. כל זמן הטיפול ולאחריו עד לביצוע שיקום סופי, אין לאכול דברים דביקים ו/או קשים על השן. במידה ונופל השחזור הזמני (סתימה) יש לעדכן מיידית את הרופא המטפל ואת המרפאה שלנו.לאחר תקופה של 4עד 6חודשים מומלץ לבצע ביקורת לבדיקת הריפוי בשן. הנך מוזמן/ת להתקשר כדי לקבוע תור לביקורת במרפאה ללא תשלום.

כאבים במהלך ובסוף טיפול השורש נפוצים ומתרחשים בעיקר בשיניים עם זיהום בקטריאלי בתעלות. לרוב תהליך זה חולף ואינו משפיע בשום צורה על ההצלחה לטווח ארוך של טיפול השורש. הטיפול ברובו הינו טיפול בחומרים משככי כאבים להרגעת הכאב ובמידת הצורך. על פי הנחיית הרופא, מוסיפים אנטיביוטיקה. במהלך טיפול שורש יתכנו סיבוכים והם כוללים הפרדת מכשירים בתוך התעלה, תרחיש זה נפוץ בעיקר בשיניים עם כיפוף בתעלה למעשה זהו סיבוך נדיר ועיקר הבעיה הוא שהמכשיר אינו מאפשר המשך ניקוי התעלה מהזיהום בתוכו.

אחוזי ההצלחה של טיפולי שורש נע סביב 95%אולם לא תמיד ישנו ריפוי. קיימות, כיום, אלטרנטיבות טיפוליות במקרים כאלו, שכוללות ניתוח קיטוע חוד השורש (אפיסקטומי) או עקירת השן אך הדבר תלוי ברופא המטפל ולהחלטתו על הפרוגנוזה של השן.

בשיניים אשר מבוצעים טיפולי שורש דרך כתר ו/או גשר יתכן שבר של החרסינה ו/או כאבים כיוון שלא ניתן להוריד גובה על-מנת לשמר את הכתר או הגשר. לכן טיפול שורש הנעשה בתנאים אלו קיים סיכוי לכאבים אך הם חולפים ואינם משפיעים על הצלחת הטיפול.